Названі перспективні програми держпідтримки аграріїв на 2023 рік

Мінагрополітики України наразі веде робота на перспективу щодо забезпечення вітчизняних сільгоспвиробників необхідними коштами та виробничими ресурсами.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький під час виступу на Другому Всеукраїнському фермерському форумі, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Зазначається, що для максимальної реалізації аграрного сектору Уряд та Мінагрополітики реалізовують ряд заходів в забезпеченні аграріїв необхідними коштами та виробничими ресурсами. 

За словами Тараса Висоцького ведеться робота, зокрема щодо компенсації вартості страхування, а також будівництва альтернативних шляхів експорту української агропродукції до Європи.

«ЄС виділяє до €1 млрд на розвиток «Шляхів солідарності». Тобто на розвиток логістики. Це включатиме будівництво нових пунктів перевалки на західних кордонах, збільшення кількості вагонів-зерновозів на вузькі колії, будівництво олійного трубопроводу. Робиться все для того, щоб збільшити пропускну спроможність на кордонах та зробити дешевшою логістику», — зазначив Висоцький.

Також, зазначив заступник міністра, в бюджеті на 2023 рік закладені кошти для продовження пільгової кредитної програми «5-7-9», передбачено 16 млрд гривень.

Заступник міністра також озвучив підтримку аграріїв ресурсами для виробництва. Зокрема, закінчується видача рукавів для тимчасового зберігання зерна, яку реалізовує Міністерство спільно з міжнародними партнерами через Продовольчу та сільськогосподарську організацію ООН (FAO).

«Також звернулися з запитами і є попередні підтвердження щодо надання Україні насіння основних культур як гуманітарної допомоги фермерами. Допомогу планується роздати до проведення весняних польових робіт», додав заступник Міністра.

Він підкреслив, що розподіл буде проводитися через Державний аграрний реєстр.

Всі ці заходи, впевнений заступник міністра, допоможуть українському аграрному сектору не лише продовжити свою роботу, а й розвиватися.

Читайте також: «‎У нас нема мотивації сіяти, тримає «генний» обов’язок дбати про землю»

Сергій Герасименко, Latifundist.com, 2022 р.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus