Світові ціни на курятину продовжать зростати у 2022 році

У грудні 2021 року ціни на курятину досягли свого піку — $2,74 за кг, а це на 17% більше, ніж місяцем раніше.

Про це пише Indexbox.

Повідомляється, що згідно з даними Світового банку, середньорічна ціна на куряче м’ясо зросла на 38% у річному обчислені до $2,26 за кг у 2021.

«Зростання вартості кормів у поєднанні з високими витратами на логістику підштовхує ціни на м’ясо вгору, попри те, що світове виробництво залишається стабільним у порівнянні з 2020 роком на рівні 120 млн т», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за пронозами очікується збільшення світового виробництва до 121 млн т, але ціни продовжать зростати через підвищення попиту. Відтак, у 2022 році прогнозується ріст середньорічної ціни на курятину ще на 2% — до $2,30 за кг.

«Очікуване зниження поголів’я великої рогатої худоби, особливо в ЄС та США, буде стимулювати попит на замінники яловичини, включаючи курятину», — йдеться у повідомленні.

Додається, що провідні експортери курятини на світовому ринку експортували 15 млн т курячого м'яса у 2020 р., що на 5,6% більше в порівнянні з роком раніше. У вартісному вираженні поставки скоротилися до $21,9 млрд. Основними експортерами виступили Бразилія, Нідерланди та Польща.

Повідомляється, що провідним імпортером курятини у 2020 р. залишився Китай з показником у 1,5 млн т імпортованої курятини.

Нагадаємо, українська галузь свинарства почало 2022 р. з черговим антирекордом за чисельністю свинопоголів’я в країні — 5,54 млн гол. Це на 5,8% чи на понад 300 тис. гол. менше, ніж рік тому.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus