Ґудвеллі Україна придбала два свинокомплекси на 24 тис. голів

Компанія «Ґудвеллі Україна» у 2021 р. придбала два свинокомплекси на території Рогатинської ОТГ (Івано-Франківської області).

Про це розповіла директор з розвитку та комунікацій «Ґудвеллі Україна» Любов Богачевська-Єнсен на каналі компанії у YouTube.

У коментарі для Latifundist.com в компанії розповіли, що обидва свинокомплекси заплановані для розведення відгодівельних свиней і мають проєктну потужність 12 тис. голів кожен.

«Заплановано, що туди переводитимуться поросята з ферм дорощування, яких раніше доводилося продавати. Таким, чином, збільшиться об’єм виробництва товарних свиней, а це — ефективний інструмент підвищення виробничих результатів», — прокоментували в «Ґудвеллі Україна».

Зазначається, що на діючих фермах вирощується трьохпорідний гібрид свиней — Дюрок, Ландрас, Йоркшир. Такі ж свині будуть вирощуватися на нових комплексах.

На питання про модернізацію придбаних активів в компанії відповіли, що кардинальних змін не відбудеться. Свинокомплекси діючі, а отже будуть проводитися тільки ремонтні роботи за необхідністю.

«Оскільки ми працюємо за данською технологією, всі приміщення будуть обладнані відповідно до її вимог. Безумовно, ми встановимо автоматичну кормолінію, налагодимо хорошу роботу вентиляції задля того, щоб у тварин були комфортні умови перебування. Наймасштабнішим завданням є впорядкування закритих відстійників для органічних відходів свиноферми, адже це дуже важливий момент. Всі наші гноєзбірники («лагуни») є щільно закритими і унеможливлюють потрапляння гноївки чи її випарів у землю та повітря», — розповіла Любов Богачевська-Єнсен.

Також зазначається, що ці нові ферми дадуть можливість завершити лінію виробництва і зменшити обсяги продажу відлучених поросят на 25%. І, відповідно, збільшити частку продажу відгодівельних свиней.

Нагадаємо, що українська галузь свинарства почало 2022 р. з черговим антирекордом за чисельністю свинопоголів’я в країні — 5,54 млн гол. Це на 5,8% чи на понад 300 тис. гол. менше, ніж рік тому.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus