Просідання на торгах в Чикаго тисне на ціни української кукурудзи

Ціни на українську кукурудзу знаходяться під тиском просідання на Чикаго.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Зазначається, що котирування кукурудзи за підсумками вчорашніх торгів показали просідання, на фоні сповільнення експортних відвантажень в США та ослаблення пшеничного ринку. Березневий ф’ючерс на американську кукурудзу знизився на $0,10 за бушель, а на чорноморську знизився на $2,75 за т.

«Тижневі темпи експортних відвантажень з США дещо сповільнились і склали 1,04 млн т, порівняно з показниками минулого року на рівні 1,12 млн т. Темпи збирання першого урожаю кукурудзи в Бразилії склали 17% від прогнозу, а динаміка посіву другого досягла 15%», — розповіли аналітики.

Читати по цій темі: Від поля до порту: кукурудза. Як вирощувати, зберігати й вигідно продавати

За словами експертів, ціни на українську пшеницю продовжують знаходитись під тиском зниження біржових котирувань та потенційних ризиків у Чорноморському регіоні.

Повідомляється, що котирування пшениці продовжили зниження після спаду на інтенсивності новинного фону щодо напруженостей з Росією. Продовження переговорів в дипломатичній площині було позитивно сприйнято ринком.

«Березневий ф’ючерс на Чикаго знизився на $0,25 за бушель, ціна на європейську пшеницю знизилась на €12,75 за т, а на чорноморську знизилась на $7 за т. Експорт пшениці з США за тиждень склав 360 тис. т, порівняно з аналогічними показниками минулого року на рівні 410 тис. т», — прокоментували в Barva Invest.

Нагадаємо, що Latifundist.com запустив новий проєкт — «Від поля до порту» про те, як вирощувати, зберігати й вигідно продавати українські зернові та олійні культури.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus