Газонафтова компанія Коломойського вимагає у суду звільнення від продажу пільгового газу аграріям

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом «Полтавської газонафтової компанії», власником якої є Ігор Коломойський, до Кабміну.

Про це повідомляє пресслужба Окружного адміністративного суду міста Києва.

Зазначається, що позивач — «Полтавська газонафтова компанія» — просить суд визнати протиправною та нечинною постанову уряду, згідно з якою аграріям проводиться продаж пільгового газу.

«Зокрема, йдеться про оскарження Постанови від 30.12.2021 р. №1433, якою Кабінет Міністрів України зобов’язав суб’єкти господарювання, що здійснюють видобування природного газу на території України, до 30 квітня 2022 року здійснювати реалізацію природного газу власного видобутку в обсязі 20% через організовані товарні ринки, визначивши, при цьому таким ринком Українську енергетичну біржу», — йдеться в повідомленні пресслужби.

Повідомляється, що суд ухвалив розглянути справу за правилами загального провадження та призначив підготовче засідання на 25 лютого 2022 року.

Нагадаємо, уряд знайде для цукровиків рішення щодо ціноутворення на газ. Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко звернувся до «Національної асоціації виробників цукру» із закликом не скорочувати посівні площі буряку на 2022 рік.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus