Індія вводить обмеження на олійні та олію в харчовій промисловості

Індія ввела обмеження на запаси олійних та олій в харчовій промисловості для трейдерів і переробників, щоб накопичити запаси в країні та зупинити зростання цін.

Така заява надійшла від уряду країни, пише Business Recorder.

Повідомляється, що для харчової олії цей ліміт для рітейлу складе 3 т та для оптових постачальників — 50 т. Відповідні обмеження триватимуть до 30 червня поточного року. Переробники олійних культур можуть зберігати запаси до 90 днів їх добової виробничої потужності.

«В Індії, яка є найбільшим у світі імпортером олій, різко зросли ціни на харчову олію у зв’язку із зростанням цін на світовому ринку», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Індія закуповує пальмову олію з Індонезії та Малайзії, соєву олію імпортує здебільшого з Аргентини та Бразилії та соняшникову олію з Росії та України.

Нагадаємо, ЗВТ з Туреччиною може підірвати роботу українських виробників соняшникової олії. Угода передбачає встановлення безмитної експортної квоти на 50 тис. т сировини для виробництва соняшникової олії. Це посилить конкуренцію на українському ринку насіння соняшнику, на експорт якого вже багато років запроваджено загороджувальні мита.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus