Світові ф’ючерси на сою зросли на фоні дефіциту урожаю в Південній Америці

Американські ф'ючерси на сою зросли на 5% та досягли свого восьмимісячного піку. Деякі трейдери отримали хороший прибуток від зростання цін, але ринок залишався занепокоєним щодо зниження врожаю в Південній Америці через погодні умови.

Про це пише Hellenic Shipping News.

Повідомляється, що наприкінці минулого тижня ф’ючерси на кукурудзу та пшеницю також зросли. Трейдери починають вирівнювати позиції в очікувані наступного звіту USDA. Очікується, що аналітики скоротять прогноз щодо зернових та олійних культу через зменшення врожайності у Бразилії та Аргентині.

Додається, що спека та посуха погіршили перспективи врожаю в Аргентині, Парагваї та Південній Бразилії. Тоді як у деяких районах Бразилії нині спостерігається надлишок опадів у вигляді дощу.

«Ринок намагається визначити, наскільки масштабні втрати врожаю у Південній Америці та наскільки вони вже зачепили ринок. У нас був потужний ріст цін, який ніби призупинився», — каже президент U.S. Commodities Дон Руз.

Нагадаємо, що зернова біржа Буенос-Айреса напередодні знизила прогноз урожаю сої в Аргентині на 2021/22 МР на 2 млн т до 42 млн т через нижчу врожайність і меншу площу посіву, ніж планувалося спочатку.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus