Корекція ціни на соняшникову олію спричинила тиск на прайси соняшнику — експерти

Корекція ціни на соняшникову олію напередодні в додаток до укріплення національної валюти спричинила тиск на ціну соняшнику, який торгувався протягом 7 лютого в діапазоні 19-22,25 тис. грн СРТ завод/елеватор залежно від вмісту олії 46-50%. 

Про це пише SPIKE BROKERS в Telegram.

За словами брокерів, 7 лютого також спостерігався сталий попит на сою ГМО на внутрішньому ринку зі сторони переробних підприємств. Торговий діапазон олійної досягнув 16,7-18,5 тис. грн СРТ завод. Соя НЕ ГМО протягом дня була мало цікава покупцям. Водночас в напрямку порту попит знаходиться на рівнях 555-560$ CPT порти, наявна пропозиція досягла +$570.

«На фізичному ринку пшениці спостерігалась більше невизначеність. Попит покупців почав відновлюватись, в той час як пропозиція обмежена. Покупці знаходились в діапазоні $290-294 CРТ порти за продовольчу, залежно від напрямку. Проте продавці залишаються в очікуванні відновлення цін на пшеницю до попередніх рівнів $300. Торговий діапазон переробних підприємств на високоякісну пшеницю був у діапазоні 8,55-9 тис. грн СРТ млин залежно від регіону», — йдеться в повідомленні.

За словами брокерів, учасники ринку розпочинали тиждень досить активно. Ліквідність продавців кукурудзи була зосереджена на лютий. Крім того, увага покупців була більше на березневі поставки.

«Пропозиція зернової в більші мірі була зосереджена на рівнях +$273 СРТ порти на лютий проти $268-272 зі сторони покупців CPT порт. Премія ("carry") на кукурудзу за подальші місяці залишається практично відсутньою», — прокоментували в SPIKE BROKERS.

Зазначається, що активність торгів в гривні також була дещо стримана через укріплення національної валюти. Торговий діапазон кукурудзи станом на 7 лютого був в діапазоні — 8,6-8,65 тис. грн СРТ порти.

Нагадаємо, що американські ф'ючерси на сою зросли на 5% та досягли свого восьмимісячного піку. Деякі трейдери отримали хороший прибуток від зростання цін, але ринок залишався занепокоєним щодо зниження врожаю в Південній Америці через погодні умови.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus