НІБУЛОН відвантажив кукурудзу на модернізовану зернову баржу В5000М (ФОТО)

Компанія «НІБУЛОН» отримала перше несамохідне судно модернізованого проєкту В5000М. Та вже долучила його до виконання актуального плану щодо переорієнтування вантажопотоків на водні шляхи і розвитку національного судноплавства.

Про це пише пресслужба компанії. 

Зазначається, що на перевантажувальному терміналі ТОВ СП «НІБУЛОН» у Миколаєві нове несамохідне судно «NBL-037М», збудоване «Суднобудівно-судноремонтним заводом» «НІБУЛОН», прийняло перший вантаж — кукурудзу. У супроводі буксира судно вирушило у перший рейс на зовнішній рейд Миколаївського морського порту (біля м. Очаків). Продукція буде відвантажена на закордонне судно флагманом флоту NIBULON MAX та доставлена на Піренейський півострів — до Іспанії.

За технічними характеристиками проєкт В5000М має довжину 101 м та ширину 17 м, осадку 3,75 м, 2 трюми загальною місткістю 7 тис. м3. Район плавання — змішаний (річка-море), клас — льодовий. При цьому його вантажомісткість 5 тис. т є найбільшою серед інших несамохідних суден компанії. 

Згідно з повідомленням, всього судноплавна компанія «НІБУЛОН» замовила будівництво 4 таких суден, які мають бути збудовані до початку нового маркетингового року. Вже найближчим часом суднобудівний завод поставить другу одиницю і активно працює над зведенням решти.

Загалом у 2022 році компанія планує отримати 6 нових несамохідних суден і, таким чином, повністю забезпечити власні потреби для ефективної роботи на зовнішньому рейді. Це дозволить комплексно покращити роботу судноплавної компанії за цим напрямком.

Нагадаємо, що нині озимі компанії «НІБУЛОН» знаходяться в доброму стані. Тим часом в компанії починають підготовку до посівної кампанії навесні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus