Держпродспоживслужба переходить під управління Мінагропроду (ОНОВЛЕНО)

Кабмін затвердив ухвалив зміну підпорядкування Державної служби з питань безпеки харчових продуктів. Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Повідомляється, відповідне рішення про перепідпорядкування відомства уряд ухвалив під час засідання 9 лютого 2021 року.

«Реалізація постанови забезпечить ефективне виконання функцій Мінагрополітики та Держпродспоживслужбою», — йдеться у пояснювальній записці до постанови.

Додається, що аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко у липні 2021 року заявив, що Держпродспоживслужба увійде до складу Мінагрополітики у вересні 2021 року. За даними міністра, функціонал Держпродспоживслужби не планується «розривати» між відомствами Мінагрополітики та Мінекономіки, в управлінні якого Служба була на той момент.

ОНОВЛЕННЯ

Видання АgroРolit.com. додає, що згідно з постановою уряду про зміну підпорядкування Держпродспоживслужби, управління службою відійшло КМУ (перший віцепрем'єр, міністр економіки), а ряд функції з визначення політики відомства віддали Мінагрополітики

Зазначається, що у постанові йдеться щодо положення про Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затверджену постановою Кабінету міністрів від 2 вересня 2015 року №667, Держпродспоживслужба є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через першого віцепрем'єр-міністра України — міністра економіки.  У документі сказано, що формування державних політик, реалізація яких покладена на Держпродспоживслужбу, на сьогодні належить до повноважень кількох міністерств.

«Відповідно до положення про Міністерства аграрної політики та продовольства, затвердженого постановою Кабінету міністрів від 17.02.2021 р. №124, Мінагрополітики є головний органом у системі центральних органів виконавчої влади що забезпечує, зокрема, формування та реалізує державну аграрну політику у сферах сільського господарства та з питань продовольчої безпеки держави охорони прав на сорти рослин, тваринництва, рослинництва, розвитку сільських територій, садівництва, виноградарства, виноробства, хмелярства, харчової і переробної промисловості, технічну політику у сфері агропромислового комплексу та машинобудування для агропромислового комплексу, сільського розвитку, розвитку фермерства, сільськогосподарської кооперації, сільськогосподарської дорадчої діяльності, моніторингу та родючості грунтів на землях сільськогосподарського призначення, насінництва та розсадництва», — сказано у постанові.

Нагадаємо, голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька подала заяву на звільнення з посади за власним бажанням.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus