Ціни на українське зерно: прайси на кукурудзу показали відновлення, активність пшеницї залишається низькою

Ціни на українську кукурудзу показали відновлення після повернення активності на ринку та при позитивній динаміці на Чикаго.

Про це повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram.

Зазначається, що котирування кукурудзи після виходу звіту WASDE від аналітиків USDA показали зростання попри відсутність суттєвих змін у світових балансах.

«Березневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0,14 за бушель, а на чорноморську на $1,75 за т. USDA виявились досить стриманими у своєму лютневому звіті і серед основних країн переглянули тільки оцінку виробництва по Бразилії, знизивши її на 1 млн, до 114 млн т», — розповіли аналітики.

Крім того, виробництво етанолу в США продовжує поступово сповільнюватись, в той час як запаси також показали зниження.

За словами експертів Barva Invest активність на українському ринку пшениці залишається низькою, що обмежує потенціал цін на пшеницю до зростання.

Крім того, котирування американської пшениці, попри збільшення оцінок кінцевих залишків в США на більш, ніж 0,5 млн т, показали зростання.

«Березневий ф’ючерс на Чикаго зріс на $0,06 за бушель. Ціни на європейську та чорноморську пшеницю знизились на €1,75 за т та $0,5 за т. В останньому звіті WASDE було знижено оцінку світових кінцевих залишків пшениці на 1,7 млн та оцінку світового виробництва на 2 млн т за рахунок Сирії та Іраку», — коментують експерти.

Також зазначається, що змін оцінок у основних експортерів не відбулось.

Нагадаємо, що аналітики Agritel підкреслили, що звіт USDA не приніс нових змін, тож очікування трейдерів повернулися на колишній рівень, а побоювання з приводу погодних умов у Південній Америці призвели до зміцнення позицій у Чикаго. На Euronext лише ціни на ріпак відновилися після різкого падіння на початку тижня.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus