Українська пшениця обвалила прайси на російську через високу конкуренцію

Станом на 10 лютого, ціни на російську пшеницю багатьма партіями з Азовських портів впали до рівня жовтня 2021 р. через високу конкуренцію з українськими пропозиціями та слабкий попит турецьких покупців.

Про це пише Refinitiv Agriculture у Telegram.

Зазначається, що пропозиції російської пшениці з протеїном 13,5% впали за звітний тиждень на $5-10 до $330-335 за т CIF Мармара, але українські пропозиції залишилися вигіднішими за російські.

Аналітики акцентують, що високі запаси, що зберігаються, на тлі рекордного врожаю і відсутність експортних обмежень дають можливість українським експортерам швидко реагувати на ринкову ситуацію і знижувати ціни.

«На даний момент запаси пшениці в Україні рекордні, ще можна експортувати близько 8 млн т, і це тисне на ціни», — сказав один український трейдер.

Крім того, деякі продавці української пшениці розпродавали товар за умов напруженої ситуації у відносинах України та РФ.

Нагадаємо, що ціни на українську кукурудзу показали відновлення після повернення активності на ринку та при позитивній динаміці на Чикаго. Котирування кукурудзи після виходу звіту WASDE від аналітиків USDA показали зростання попри відсутність суттєвих змін у світових балансах.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus