Аграрії-оптимісти чекають на збільшення цін на соняшник — думка

Оптимісти-аграрії чекають на збільшення цін на соняшник. Ситуація не нова, але минулого року особливо загострилась.

Таку думку висловив генеральний директор Strube Ukraine Геррманн Лутц в матеріалі «Геррманн Лутц: Strube Ukraine вирішила «‎не стояти на одній нозі» — робимо ставку на соняшник (Ч. 1)» на Latifundist.com.

Він акцентує, що сьогодні гроші на депозитах у банках дають невеликі відсотки, тому капітал шукає шлях для отримання якомога більшого профіту. Деякі аграрії знайшли вихід у товарі. Для переробників така ситуація не дуже добра.

«Ми розуміємо, що в подібних умовах це певна гра фермерів на ринку достатньо волатильного продукту — тут можна як отримати додатковий прибуток, так його і втратити. Тому раджу якісно аналізувати прогнози спеціалістів стосовно ціноутворення на соняшник і не затягувати з реалізацією вирощеної продукції», — коментує Геррманн Лутц.

За його словами, цьогоріч ціни на продукцію рекордні, тому потрібно вже зараз готуватись до нового сезону та не втрачати час для того, щоб придбати саме той «правильний» продукт для майбутнього посіву.

Нагадаємо, що безмитна квота на вивезення насіння соняшнику в обсязі 50 тис. т до Туреччини, яку буде встановлено в рамках Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною, не матиме істотного впливу на сектор переробки в країні, зокрема поточного сезону, чому є декілька причин.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus