Навчання російського флоту не вплинуло на роботу українських портів — Голодницький

На сьогодні не надходило інформації про анулювання чи скасування попередньо запланованих попередженнями суднозаходів або зниження вантажообігу стивідорних компаній та терміналів з причини навчань флоту РФ.

Про це повідомляє пресслужба «Адміністрації морських портів України» (АМПУ) з посиланням на в.о. голови ДП «АМПУ» Олександра Голодницького.

За прорахунками фахівців Адміністрації морських портів України, відхилення у часі від прогнозованих об’ємів обробки вантажів можливі, хоча станом на сьогодні вони відсутні. Зазначається, що якщо затримки відбуватимуться, вони у будь-якому разі компенсуються протягом року.

Додається, що порівнюючи середні показники обробки суден у причалів та на зовнішніх рейдах портів, дані наступні: 48 суден на добу — середній показник обробки суден портами до початку навчань РФ у порівнянні з 54 суднами на добу — середнім показником після початку навчань. Це непрямий індикатор, але доволі коректний і ілюстративний.

«АМПУ щоденно, починаючи з 14 лютого оприлюднює дані руху суден в портах. Ця інформація також ілюструє, що падіння суднозаходів немає, порти працюють навіть з більшою інтенсивністю, ніж напередодні», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Кернел» та АМПУ інвестують понад $100 млн в розбудову порту Чорноморська. Мінінфраструктури та компанія «Кернел» провели переговори щодо розвитку інфраструктури Чорноморського морського порту. За результатами зустрічі сторони домовились про запуск низки проєктів на суму $100 млн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus