Російські десантні кораблі перемістилися до Азовського моря

Десантні кораблі продовжують проводити навчання в районі на захід від Бакальської коси в Чорному морі. Також до Азовського моря зайшли 6 десантних кораблів.

Про це повідомляє журналіст та головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко на своїй сторінці у Facebook.

Він повідомляє, що станом на 23:00 за київським часом 19 лютого 2022, припинили дію попередження про закриття декількох морських районів в Чорному морі. Рекомендований маршрут від Босфору до Одеси (зелений пунктир на карті) вже не перекритий. Залишається перекритим (в частині поруч з окупованим Кримом) рекомендований маршрут від Одеси в напрямку Поті, Батумі.

Андрій Клименко додає фото, на якому зображено перекриті зони, та вказано на Бакальську косу, яка розташована між окупованим Кримом та Скадовськом (Херсонська область).

Карта перекриттів Чорного та Азовського морів. Джерело: Andrii Klymenko, Facebook

За його словами, в Керченській протоці при проходженні в напрямку Азовського моря були зафіксовані та ідентифіковані наступні судна:

  • малий протичовновий корабель «Ейск» (корвет) проєкт 1124М;
  • патрульний корабель (корвет) «Павел Державин» проєкт 22160;
  • великий десантний корабель (ВДК) «Новочеркасск», проєкт 775, по (класифікаціф НАТО Ropucha);
  • ВДК «Цезарь Куников» — проєкт 775 (класиф. НАТО Ropucha);
  • ВДК «Саратов» — проєкт 1171 «Тапир» (класиф. НАТО Alligator);
  • ракетний катер «Набережные Челны» проєкт12411 (класиф. НАТО Tarantul-class corvettes).

«Нових перекриттів морських районів Азовського моря не було — там достатньо закритих районів і без того, в тому числі безпосередньо навпроти Маріуполя», — йдеться в повідомленні.

Моніторингова група BlackSeaNews припускає, що наразі це виглядає як військово-політичний тиск, загроза десантної операції на фоні ситуації на Східному фронті.

Додамо, на час створення публікації Мінінфраструктури та Адміністрація морських портів України (АМПУ) не надали офіційних коментарів щодо вищезгаданих повідомлень.

Нагадаємо, через військові ризики виросла страховка для суден, що прямують в українські порти

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus