В Бразилії через чергову посуху сильно постраждає виробництво сої та першого врожаю кукурудзи в цьому сезоні

Явище Ла-Нінья призвело до значних втрат урожаю зернових та олійних культур у Бразилії та Аргентині, які є основними постачальниками у світі, у 2020-21 та 2021-22 маркетингових роках.

Про це пише видання S&P Global Platts.

Зазначається, що зниження врожаю сої та кукурудзи в Південній Америці, ймовірно, призведе до скорочення пропозиції зерна та олійних культур, збереження твердих цін на місцевому ринку та підтримки світових цін у першій половині 2022 року.

Як правило, у Південно-Східній Азії, Південній Африці, Індії та Австралії під час Ла-Ніньї випадає більше норми опадів, а в Аргентині, Європі, Бразилії та на півдні США спостерігається більш суха погода.

«Тим часом очікується, що ослаблене Ла-Нінья триватиме до весни в Північній півкулі, з помірною ймовірністю 77% протягом березня-травня», — йдеться в останньому оновленні Міжнародного дослідницького інституту клімату та суспільства.

Згідно з повідомленням, якщо в 2020/21 МР Ла-Нінья завдала збитків урожаю пшениці в Аргентині та кукурудзи в Бразилії, то в 2021/22 МР через чергову посуху сильно постраждає виробництво сої та першого врожаю кукурудзи в Бразилії.

«Ще один ризик для виробництва кукурудзи в Аргентині у 2021/22 МР існує, якщо у лютому не буде достатньої кількості дощів. У Бразилії сівба другого врожаю кукурудзи тільки почалася, і до реалізації рекордних прогнозів виробництва ще далеко», — говориться в повідомленні.

Крім того, після втрат урожаю кукурудзи під час другого збору врожаю у 2020-21 роках уряд Бразилії зробив ряд кроків щодо збільшення імпорту кукурудзи.

Нагадаємо, що аналітики очікують, що урожай зернових в Індії досягне рекордних 316 млн т у 2021/22 МР проти 310,74 млн т минулого року. Виробництво пшениці очікується на рівні 111,32 млн т, у порівнянні з 109,59 млн т минулого року. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus