В Україні планують ввести надзвичайний стан (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Верховна Рада України на сьогоднішньому позачерговому засіданні проголосувала за введення надзвичайного стану в Україні. 

Про це йшлося на засіданні ВРУ.

За нього проголосували 355 народних депутатів.

Так, надзвичайний стан вводиться на всій території України, за виключенням Донецької та Луганської областей. Крім того, цей режим вводиться на 30 днів з можливістю продовження на такий самий період.

Нагадаємо, що рішення про введення надзвичайного стану було ухвалено сьогодні вранці на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

ОНОВЛЕННЯ

Видання «РБК-Україна» пише, що сьогодні, 23 січня Верховна рада розгляне введення надзвичайного стану в Україні. Рішення ухвалять під час позачергового засідання.

Нардеп від «Слуги народу» Ростислав Тістик повідомив, що Рада розгляне введення надзвичайного стану сьогодні, після комітетів, орієнтовно о 17:00-18:00 годині.

ОНОВЛЕННЯ

В Україні запровадять надзвичайний стан. Його планують ввести у всіх українських областях, крім Луганської та Донецької.

Про це заявив на брифінгу за результатами засідання розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

«По всій території України, крім Донецької та Луганської областей, буде введено НС. В залежності від території, від того, наскільки будуть вважати доцільним проведення тих чи інших речей, які описано згідно з нашим законодавством. Обласні комісії, в які будуть входити представники всіх органів державної та місцевої влади, будуть приймати ті чи інші рішення», — заявив Олексій Данілов.

Також він акцентував, що надзвичайний стан вводиться на 30 днів. Крім того, термін може бути продовжений.

Так, у разі надзвичайного стану вводиться:

  • особливий режим в'їзду та виїзду, обмеження свободи пересування;
  • обмеження руху та огляд транспортних засобів;
  • посилення охорони громадського порядку та об'єктів, що забезпечують життєдіяльність населення;
  • заборона проведення зборів, мітингів, демонстрацій, спортивних та інших масових заходів;
  • введення комендантської години;
  • перевірка документів у громадян, у необхідних випадках — особистий огляд, огляд речей, автомобілів, багажу та вантажів, службових приміщень та житла громадян;
  •  обмеження продажу зброї, спиртних напоїв;
  • вилучення у громадян зареєстрованої вогнепальної та холодної зброї та боєприпасів; у підприємств — навчальної військової техніки, вибухових, радіоактивних речовин;
  • регулювання роботи цивільних теле- і радіопрограм.

Сьогодні на засіданні ВРУ депутати будуть голосувати за введення надзвичайного стану. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus