Російські війська цілеспрямовано знищують сільськогосподарську техніку в Україні

Російські окупанти прицільно б'ють по сільськогосподарській техніці та підривають продовольчу безпеку в Україні і світі, про це у своєму каналі в Telegram повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України.

«Окупанти цілеспрямовано знищують сільськогосподарську техніку в Україні. Систематичні випадки таких дій зафіксовано в Броварському районі (Київська область), Мелітопольському районі (Запорізька область), Прилуцькому, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах (Чернігівська область). В низці районів Херсонської та Харківської областей», — говориться у повідомленні.

Згідно з інформацією ГУР, сільськогосподарська техніка масово реквізується загарбниками для проведення інженерних робіт, побудови укріплень та для використання в якості тягачів для бронетехніки. До цих робіт примусово залучається місцеве населення в окупованих населених пунктах, повідомляють у розвідці.

Вночі 13 березня у населених пунктах Чупахівка та Оленинське Охтирського району (Сумська область) завдано прицільного авіаційно-бомбового удару по місцях зберігання сільгосптехніки. В результаті удару, всю техніку, понад 30 одиниць, було знищено.

«Ставиться під загрозу продовольча безпека не тільки України. Наша держава — один з основних постачальників багатьох видів сільськогосподарських культур на ринки Європи та Китаю», — наголошують в ГУР.

Раніше повідомлялося, що окупантами був знищений Інститут зрошуваного землеробства НААН у передмісті Херсону.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus