Запчастини та техніка доставляються клієнтам попри війну — експерт

Транспортування обприскувача до клієнта
Транспортування обприскувача до клієнта
Джерело фото: Traktorist.ua

Всупереч бойовим діям в країні всі співробітники залишаються в компанії, а техніку та запчастини можна придбати.

Про це розповів керівник західного регіону компанії «ТД «Агроальянс» Олексій Чикулай в матеріалі «Агроальянс: робота дилера сільгосптехніки у воєнний час» на Traktroist.

Повідомляється, що компанія після нападу росії на Україну почала працювати не одразу, з 1 березня. Трохи оговтавшись розпочали виробництво протитанкових «їжаків» та шипів для блокпостів.

«Наша компанія працює по всій Україні ми маємо дилерські центри, які базуються, так сказати, щоб бути більш-менш в зоні досяжності до різних областей. Сьогодні на жаль у нас два дилерських центри знаходяться в зоні тимчасової окупації — один в Сумській та два в Запорізькій обл. — Мелітополь та Гуляй Поле. Там у нас відносно спокійно, але звідти не змогли вивезти техніку, запчастини і сервісні автомобілі», — каже Олексій Чикулай.

За його словами, співробітники, які закріплені за цими регіонами залишаються в компанії, їх ніхто не звільняв. Деякі пішли у вимушену відпустку та їм нараховується заробітна плата. В основному компанія базується в Хмельницькому, де знаходиться сервісна база і склад запчастин, та працює по усьому заходу Україні.

Олексій Чикулай каже, що на західний регіон в компанії мають 16 сервісних бригад, тому забезпечують ремонти не тільки на заході країни, а й в Житомирській та Вінницькій обл. В Черкаській та Кіровоградській областях є свої дилерські центри, які працюють там в штатному режимі, щоб посівна відбулася. Також послуги надають в м. Запоріжжя й на околиці.

«У довоєнний час «Агроальянс» працювала по своїй лізинговій ліцензії, тобто продавала техніку в лізинг, залучаючи власні кошти. У воєнний час ця послуга призупинена і техніка клієнтам відвантажується за банківські кошти, або клієнт платить із власних. Щодо запчастин, шин і сервісних робіт — сьогодні все виконується по передоплаті», — підсумував він.

Нагадаємо, російські загарбники викрали сільгосптехніку на €1 млн та направили її до Чечні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus