В Укрзалізниці окреслили три напрямки підтримки економіки України, окремий напрямок — для аграріїв

Голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін озвучив три ініціативи для підтримки економіки України в умовах воєнного вторгнення Росії в Україну, про це повідомив заступник директора Департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов в рамках Trend&Hedge Club.

Перша — це залізний технопарк. Мова йде про евакуацію підприємств зі східних областей на захід і перелокація виробничих потужностей.

«Якщо у когось є в цьому потреба, то під егідою Мінекономіки ми допомагаємо евакуювати підприємства», — говорить Валерій Ткачов.

Також це відкриття нових підприємств на базі інфраструктури УЗ у західних, центральних областях України. В УЗ підкреслюють, що готові надати свою інфраструктуру для організації роботи промислових підприємств.

Залізна посівна — це друга ініціатива, за якою в УЗ створюється штаб, який буде допомагати у перевезенні добрив і палива для агровиробників. На своєму Telegram-каналі УЗ повідомила про контактну особу — це Тетяна Приходько. Це стосується як імпорту, так і внутрішніх перевезень МТР для забезпечення потреб посівної кампанії в Україні.

Третя ініціатива — це залізний термінал. Полягає вона у відновленні експорту аграрної продукції на захід, на західні прикордонні переходи. Також вивчається питання будівництва потужностей для перевалки на прикордонних переходах, тому що зараз дуже гостро стоїть проблема із нестачею потужностей для перевалки зерна.

Валерій Ткачов підкреслив, що «Укрзалізниця» продовжує працювати на підконтрольних територіях. Відвантаження ведеться у всіх напрямках підконтрольних Україні.

На сьогодні середньодобовий об'єм відвантаження у мережі УЗ складає 250 тис. т, а до війни цей показник сягав 720 тис. т.

Нагадаємо, що МінАПК та УЗ формують коридори для забезпечення посівної кампанії 2022 в Україні.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus