Генеральний директор ‎АГРОТРЕЙД повернувся з-за кордону, щоб допомогти підсилити оборону Харкова

Із початком повномасштабної російської агресії бізнесмен не виїхав з України, а навпаки повернувся терміново з-за кордону до свого рідного Харкова. Свою історію в інтерв'ю НВ розповів засновник та генеральний директор групи компаній «АГРОТРЕЙД» Всеволод Кожемяко.

Кожемяко розповів, що коли Росія визнала так звані ЛДНР, він знаходився в австрійських Альпах. Розуміючи, що Путін вирішив напасти на Україну до останнього не хотів вірити в те, що війна буде вже завтра.

«Я приїхав до Харкова на третій день війни, вже не пам’ятаю точної дати, час тут дуже швидко летить. Готовність Харкова до оборони у перші дні, й те, що відбувається зараз, — це небо і земля. Зараз неможливо взяти місто. Мотивованих людей дуже багато, набагато більше, ніж очікувалось з того боку‎», — розповідає бізнесмен. ‎ 

За словами підприємця, є дві речі, яких не очікувала Росія і її окупанти. Перша — це те, що не вдалося вкластися у терміни та здійснити бліцкриг, оскільки росіяни не очікували такого опору, саме народного опору. І друге, це рівень санкцій. Такого рівня санкцій ніхто не очікував. 

Описуючи гуманітарну ситуацію в місті, Всеволод Кожемяко відмічає, що місто живе відносно нормально. 

«Не можна сказати, що усього вистачає, але пішли гуманітарні вантажі, і тут багато волонтерських груп. Це і офіційна допомога по лінії обласної адміністрації і мерії, і допомога від приватних фондів. Вантажі розподіляються. Зрозуміло, що десь вони нерівномірно розподіляються‎», — відзначає Кожемяко. 

Нагадаємо, що Мінагрополітики та Укрзалізниця формують коридори для забезпечення посівної кампанії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus