KSG Agro готовий до посівної ярих культур

Господарства, що входять до складу агрохолдингу KSG Agro, активно завершують підготовку до весняної посівної кампанії. Агрохолдинг забезпечений пальним, насінням, закінчує формування резерву ЗЗР.

Про це повідомляє прес-служба компанії з посиланням на голову ради директорів холдингу Сергія Касьянова та директора рослинницького дивізіону Дмитра Ємельченка.

Весняна посівна кампанія в KSG Agro стартує 10-12 квітня.

«Наразі відбувається процес підбору насіння, ЗЗР, добрив. Проблема полягає не тільки в тому, щоб знайти, але і поставити продукцію зі складів, там, де це в нинішніх умовах можливо зробити. Нам це вдається: ми завершили контрактуватися, повністю поставили насіння кукурудзи і найближчим часом завершимо постачання насіння соняшника, а також завеземо ЗЗР. Ми в повному обсязі, причому навіть із повним запасом не лише на посівну, а й на збиральну кампанію, забезпечені пальним. Все йде за планом і загалом у господарствах холдингу ситуація виглядає нормальною, доброю. Технічно та агрономічно ми повністю готові до посівної», — коментує стан підготовки до весняних робіт Сергій Касьянов.

У господарствах холдингу завершено процес підживлення озимих культур КАСом на площі 5,5 тис. га, а також ріпаку — на площі 800 га. Стан рослин добрий, вони активно розвиваються і йдуть у зріст, повідомив директор рослинницького дивізіону холдингу KSG Agro Дмитро Ємельченко. За його словами, на полях вже розпочався процес внесення газоподібного аміаку під посіви ярих культур.

Компанія не збирається вносити корективи до запланованої структури посівів:

  • 60% зернові культури (пшениця, ячмінь, ріпак);
  • 40% ярі (соняшник та кукурудза).

«Звичайно, у нас були дискусії про те, що у зв'язку зі зниженням експортного потенціалу соняшника зробити більший акцент на зернові культури, які більш затребувані всередині країни. Проте, агрономічно це неправильно і ми зберігаємо сівозміну, що склалася», — підкреслив Дмитро Ємельченко.

Раніше повідомлялося, що у поточному році врожай культур очікується на рівні 70% від зібраного об'єму у 2021 році.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus