Держава має розробити нові інструменти фінансування для холдингів — Епіцентр Агро

Держава має розробити нові інструменти фінансування і для холдингів, а також пришвидшити процедуру ліцензування аграріїв для можливості експорту.

Про це повідомила пресслужба «Епіцентр Агро» в коментарі Latifundist.com.

«‎Фінансування сьогодні є найважливішим питанням. Адже запропонована урядом фінансова підтримка стосується тільки фермерів, земельний банк яких становить до 10 тис. га. Ситуація ускладнюється ще й тим, що наша компанія не отримала кошти від покупців за відвантажене в порти зерно», — йдеться в повідомленні. ‎ 

В компанії зазначають, через те, що порти зараз не приймають зерно, відвантажувати збіжжя через Польщу, Словаччину, Молдову, Угорщину та Румунію — це «вузьке горлишко», адже всі пункти переходу мають в 10 разів менші можливості щодобової перевалки, в порівнянні з портами. До того ж кукурудза потрапила до ліцензування експорту, відтак «‎Епіцентр Агро»‎ чекає вже понад тиждень ліцензію на перший контракт.

«Тому вважаємо, що держава має розробити нові інструменти фінансування і для холдингів, в тому числі. А також пришвидшити процедуру ліцензування аграріїв для можливості експорту, а відповідно і отримання коштів для повноцінної посівної‎»‎, — зазначили в компанії.  

Нагадаємо, що ПриватБанк почав видавати агрокредити під 0% річних. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus