Експорт зернових зосередився на західних кордонах України — брокери

В умовах війни в Україні відбувається налаштування перевантажувальних можливостей вздовж всього кордону України з країнами Європи. Проте обмеженість та вартість логістики поки що залишається вразливим місцем для України.

Про це пише SPIKE BROKERS у своєму каналі в Telegram.

Повідомляється, що станом на 25 березня упродовж тижня, кукурудзу продавали в основному на напрямках DAP Константа (Румунія), DAP кордон Польщі. Варто відзначити, що напрямок DAP Константа був добре насичений трейдами на рівнях €323,6-320 за т з прибуттям до порту квітень-травень.

«Вартість логістичного комплексу з України до Константи виросла на кінець тижня з близько $80 до $120 за т. На базисі DAP кордон Польщі торгувався на рівнях $260-265 за т з поставкою на квітень», — коментують аналітики.

Зазначається, що попит переробних підприємств на пшеницю залишався на рівнях 8000 -8500 грн за т на базисі DAP млин за продовольчу. Аналітик відзначають досить низький експортний попит в напрямку кордону.

За словами брокерів, не ГМО соя зі сторони переробних підприємств Європи купувалась на рівнях $730-750 за т та на базисі DAP доставлено до заводу в Румунії.

Додається, що соняшник торгувався на рівнях $850 DAP Константа (Румунія) за олію 47-48%. Пропозиція на олійну досить значна.

Нагадаємо, ціни на український ячмінь зросли до $400 за т. Форвардні ціни на український фуражний ячмінь майбутнього врожаю на базисі FOB Чорне море суттєво зросли після вторгнення росії.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus