Приціл на культури, які аграрії можуть посіяти — Сольський

Аграрії забезпечені у достатній кількості добривами та насінням, щоб засіяти поля. З пальним ситуація також покращується. Не вистачає лише кадрів у сільгоспвиробництві.

Таку думку висловив міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в інтерв'ю для РБК-Україна, повідомляє пресслужба Мінагропроду.

Він додає, що у кількох регіонах України вже стартувала посівна. Проте, точно розуміти який відсоток площі не буде засіяно через бойові дії, стане відомо за кілька тижнів.

«Робимо приціл на ті культури, які фермери можуть посіяти. Чим можуть, тим і сіються. Зараз немає часу казати: продайте насіння одне, купіть насіння друге. Це можна буде робити на наступні сезони», — коментує Микола Сольський.

За його словами, на цей час в Україні не вистачає кваліфікованих кадрів. Хоч фахівців не вистачало і у мирний час, цьому сприяла мобілізація в Україні.

«Процедура бронювання працівників для стратегічних галузей запущена, вона працює, підприємства нею займаються», — каже міністр про кадри в АПК.

Микола Сольський додає, що нині немає можливостей провести навіть пришвидшені курси підготовки для сільгосппрацівників, які не задіяні у військових діях, адже посівна вже триває.

Підсумовуючи міністр зазначив, що попри війну, Україна буде експортувати агропродукцію та паралельно займатися пошуком логістичних можливостей для експорту продукції.

Нагадаємо, новий міністр АПК назвав ключові пріоритети міністерства на найближчий час. Серед них згадав спрощення доступу аграріїв до кредитних ресурсів та логістику агропродукції.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus