Україна забезпечена продовольством на декілька років — Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну заявив, що в Україні є сформовано достатньо продовольчих запасів.

Про це пише «24 Канал».

Зазначається, що вперше з початку війни, 29 березня, відбулося засідання Кабміну, під час якого прем'єр-міністр повідомив, що уряд намагається забезпечити українців продовольством. Наразі для розрахунків використовують продовольчі запаси, які отримали у 2021 році.

«Стратегічні запаси в Україні є на декілька років. Тобто це ті запаси, які ми зібрали торік після посівної. Ми основні продовольчі запаси формуємо з розрахунку на декілька місяців. Це попри основний блок зерновий», — коментує Денис Шмигаль.

Читати по темі: Воєнні реалії: скільки зерна мають українські аграрії?

За його словами в Україні є загальний продуктовий набір, який було визначено, а нині формується, щоб забезпечити продовольчу безпеку країни.

Нагадаємо, у Верховній Раді України наголошують на тому, що блокада експорту з України призведе до світової продовольчої кризи. Нині чорноморські порти, які здійснювали вивіз української зернової, заблоковані. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus