Європейська комісія виділить Україні €330 млн на продовольчу безпеку

Комісар ЄС у справах сільського господарства Януш Войцеховський пообіцяв допомогти Україні та виділити кошти. зокрема на посівну зернових та олійних культур. Очікується, що фінансування аграріїв складе €330 млн.

Про це пише IHS Markit.

Повідомляється, що ця сума буде спрямована на забезпечення власних потреб у продовольстві, а також для сприяння експорту. Фінансування пройде в рамках «Програми екстреної підтримки ЄС», яке має забезпечити доступ до основних товарів та послуг в Україні та захистити місцеве населення.

«Ми не дозволимо Україні залишитися однією перед лицем російської агресії. Першочерговим завданням ЄС є забезпечення того, щоб українці мали достатньо продовольства, палива та води», — каже Януш Войцеховський.

Зазначається, що ЄС також зобов'язався сприяти продовольчій безпеці в інших частинах світу, які постраждають від війни в Україні. Мова йде за країни Північної Африки та Близького Сходу, які в залежать від імпорту зернових, а також в інших країнах Азії та Африки.

Комісія додала, що вона продовжуватиме рішуче виступати проти будь-яких форм обмежень на експорт продовольства та заборон на торгівлю на внутрішньому ринку та за його межами.

Нагадаємо, ЄС створить двосторонні зелені коридори між Польщею та Україною

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus