Розширення переробки буде ще одним кроком вперед для аграрного сектору України — Чайківський

Нині вітчизняний агроринок має великі перспективи розвитку, зокрема в переробці. Продукти, які пройшли цю переробку ймовірно стануть цікавими для європейського ринку.

Таку думку висловив секретар аграрного комітету, народний депутат Іван Чайківський у коментарі для «Телеканал Рада».

За його словами, ринки Європейського Союзу надзвичайно багаті й великі. Учасники нашого аграрного сектору, практично за 20 років, навчилися вирощувати високоякісні продукти та переробляти їх в такі ж за якістю продукти харчування. Він вбачає, що ринок для аграріїв відкриється набагато ширше саме в переробці агропродукції.

«Ми за останні роки вирощували гарні врожаї і багато продавали сировини. Ринок ЄС фактично дасть можливість український фермерам переробляти м'ясо- а молокопродукцію і продавати її на ринках Європи», — зазначив експерт.

Іван Чайківський додав, що розширення переробки дозволить продавати Європі вже готову продукцію. Що для аграріїв буде ще одним кроком вперед.

«Я думаю, що від цього українські аграрії та фермери тільки виграють», — підсумував він.

Нагадаємо, фінансовий директор Agromino Світлана Омельченко зазначила, що аграрії потребують підтримки та грошей від банку на посівну.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus