Астарта змінює країну реєстрації своєї материнської компанії

Рада директорів Astarta Holding N.V. 6 квітня 2022 року прийняла рішення про зміну місця реєстрації компанії з Нідерландів на Кіпр. Відтак материнська компанія «Астарти» змінює й назву на Astarta Holding PLC.

Про це йдеться у звіті на сайті Варшавської фондової біржі.

Повідомляється, що рішення щодо перетворення компанії Astarta Holding NV в публічну компанію з обмеженою відповідальністю Astarta Holding PLC, яка регулюється законодавством Кіпру, вирішуватиметься на зборах акціонерів.

«Правління компанії прийняло рішення про скликання річних загальних зборів акціонерів, на яких висунеться на голосування питання переходу компанії. Повідомлення про скликання зборів відбудеться щонайменше за 42 дні до засідання», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що перехід реєстрації компанії призведе до перенесення місцезнаходження компанії з Амстердама (Нідерланди) до Нікозії (Кіпр). Таким чином, після завершення переходу компанія втратить своє корпоративне місце реєстрації в Нідерландах. В результаті цього кредитори більше не зможуть розпочати судовий процес проти компанії в Нідерландах на підставі її місця реєстрації. Лише на основі угод, які підпадатимуть під юрисдикцію країни.

Додається, що зміна реєстрації відбудеться без ліквідації або припинення існування компанії і не призведе до повторної реєстрації. Акції не будуть замінені новими акціями та залишаться зареєстрованими на Варшавській фондовій біржі та під тим самим кодом ISIN.

«Зміна реєстрації не вплине на права голосу та права на прибуток, а також на інші розподіли. Компанія має намір завершити зміну реєстрації до кінця листопада 2022 року», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, компанія «Кернел» отримала $190 млн у II кварталі 2021/22 фінансового року у порівняні з $129 млн роком раніше.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus