Названо післясходовий захист для посівів зернових та соняшнику

Аграріям, які вирощують зернові та соняшник краще зараз подбати про післясходовий захист цих культур від бур’янів. Поточний сезон відрізняється тим, що прогнозується ймовірний дефіцит ЗЗР захисту рослин.

Про це повідомляють спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK.

За їхніми словами, культурні рослини, особливо на ранніх етапах органогенезу, надзвичайно чутливі до конкуренції за світло, простір, вологу та елементи живлення з боку бур’янів.

«Озимим зерновим наразі загрожують зимуючі бур’яни, а із наростанням середньодобових температур до них додадуться ще й ярі види. Щодо ярих зернових, то вони також невдовзі потребуватимуть післясходового гербіцидного захисту, аби отримати всі необхідні ресурси для повноцінного росту та розвитку. Те саме стосується й соняшника, зокрема гібридів, стійких до трибенурон-метилу, вирощування яких в умовах нестачі вологи не вимагає застосування ґрунтових гербіцидів», — акцентує керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

Він додає, щоб захистити зернові культури та соняшник, стійкий до трибенурон-метилу від бур’янів, є рекомендація застосувати високоефективний післясходовий гербіцид Голд Стар (трибенурон-метил, 750 г/кг). Він володіє системною дією, а в його основі є трибенурон-метил, який блокує фермент ацетолактатсинтазу — ключовий ензим біосинтезу незамінних амінокислот (ізолейцин, лейцин і валін).

«Всередині рослини гербіцид швидко переміщується до місць найбільшої меристематичної активності — точок росту, внаслідок чого припиняється поділ клітин, ріст пагонів і кореневої системи бур’янів», — каже експерт.

Олександр Мигловець зауважує, що гербіцид надійно контролює широкий спектр дводольних бур’янів, у тому числі стійких до 2,4-Д, як в посівах зернових культур, так і в посівах соняшника, стійкого до трибенурон-метилу. В посівах стійкого соняшника він ефективно розв'язує проблеми навіть з осотами, нетребою, амброзією тощо. При цьому він повністю розкладається на момент збирання врожаю і не має обмежень щодо застосування у сівозміні.

Нагадаємо, державний банк розпочав програму кредитування, у рамках якої аграрії зможуть отримати кошти до 60 млн грн на придбання міндобрив та ЗЗР.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus