Комплексний інсектицид може позбавити шкідників на різних культурах — експерт

Окрім фізичних пошкоджень, шкідники негативно впливають на розвиток та продуктивність культур, можуть сприяти їх інфікуванню комплексом хвороб та окремими вірусами. Тож, якщо своєчасно не подбати про інсектицидний захист посівів навесні, можна втратити значну частку врожаю в майбутньому.

Про це повідомляють спеціалісти UKRAVIT SCIENCE PARK.

«Весняний період — справжнє випробування для аграріїв, які вирощують одразу декілька культур: адже це вимагає специфічного захисту від конкретного спектра шкідників для кожної культури, і, відповідно, досить широкого пулу інсектицидів», — каже керівник агрономічного департаменту компанії Олександр Мигловець.

За його словами, ряд агрохімічних компаній не можуть повноцінно працювати на українському ринку, тож асортимент препаратів для інсектицидного захисту посівів обмежений. Тоді як шкідники продовжують активізуватися і за відсутності контролю або недостатній його інтенсивності та можуть завдати значної шкоди майбутній врожайності.

«Щоб уникнути непродуктивних втрат і захистити озимі та ярі зернові культури, ріпак і сади від комплексу шкідників, варто звернути увагу на інноваційний контактно-системний інсектицид «АТО Жук». Тіаметоксам у його складі швидко поглинається та переміщується судинною системою рослин і блокує нікотинові рецептори в постсинаптичній мембрані синапсу, що відповідають за розпізнавання молекул ацетилхоліну», — додає експерт.

Повідомляється, що в результаті блокується передача нервового імпульсу та рухома активність шкідника, що не дозволяє йому продовжувати процес живлення. Лямбда-цигалотрин та альфа-циперметрин блокують процеси обміну іонів натрію та калію у пресинаптичній мембрані, тобто діючі речовини порушують проникність клітинних мембран і виступають інгібіторами натрієвих каналів. Відбувається надлишкове виділення ацетилхоліну та шкідники гинуть.

«На зернових культурах (озимих та ярих) інсектицид ефективно контролює клопа шкідливу черепашку, попелиць, трипсів, цикадок, хлібних жуків, п’явиць, злакових мух, блішок. На ріпаку він відмінно справляється з такими шкідниками, як стебловий капустяний прихованохоботник, пильщик, стручковий комарик, ріпаковий квіткоїд, хрестоцвіті блішки, довгоносики», — акцентує Олександр Мигловець.

Він додає, що препарат можна застосовувати проти комплексу шкідників соняшнику, кукурудзи, сої, гороху тощо.

Нагадаємо, експерт розповів про головні хвороби, які вражають зернові культури у цьому сезоні

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus