Німеччина веде перемовини з УЗ про запуск «‎зернового моста» з України

Уряд Німеччини за допомогою залізничної компанії DB Cargo планує організувати перевезення зерна з України. 

Про це пише Rail.insider із посиланням на Handelsblatt.

У виданні зазначили, що у DB Cargo планують допомогти агровиробництву в Україні в умовах війни та замінити відсутність заблокованого росією морського транспорту. 

За словами держсекретаря парламенту у Федеральному міністерстві транспорту Німеччини Міхаеля Тойрера, тривають перемовини з «‎Укрзалізницею»‎ та іншими європейськими залізницями, зокрема у Польщі, Чехії, Словаччині та Румунії. 

«Наразі ми вивчаємо, як «зерновий міст» можна реалізувати», — зазначив політик.

Повідомляється, що в галузі говорять про цифру до 20 тис. поїздів. Кожен з них може перевозити до 52 контейнерів або кілька тисяч тонн вантажу.

«Т‎ак званий «‎зерновий міст»‎ має два аспекти. З одного боку, постачання переорієнтується з морського транспорту на залізницю. З іншого, Україна розпочала посівну кампанію та потребує сільськогосподарської техніки (від запчастин до нових тракторів), зернозбиральних комбайнів тощо», — йдеться в повідомленні. ‎ 

Відзначається, що у DB Cargo також запропонували доправляти зерно залізницею до портів, наприклад на Адріатичному або на узбережжі Північного моря. Там зерно можна було б перевантажувати і транспортувати суднами в регіони, які цього найбільше потребують. Передусім йдеться про Ефіопію, Ліван та Індонезію, що залежать від поставок зерна з України.

Нагадаємо, що «Аскет Шиппінг» переміщує виробничі потужності на Захід України та планує організовувати експортну логістику зернових з України через порти Дунаю та країн ЄС.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus