Банки надали агробізнесу кредитні канікули до кінця травня

Внаслідок оголошення воєнного стану на території України, вітчизняні банки запроваджують кредитні канікули для аграріїв. Зокрема, ймовірно, таку послугу будуть запроваджувати й надалі в індивідуальному порядку.

Про це йдеться в матеріалі «На яких умовах банки надають кредити на посівну і чи можуть на них розраховувати аграрії із зони бойових дій‎»‎ на Latifundist.com.

Повідомляється, що в «Ощадбанку» запровадили кредитні канікули для представників мікро-, малого та середнього бізнесу. Ця програма триватиме аж до 31 травня 2022. На період кредитних канікул відтерміновуються виплати по тілу кредитів та відсотках.

«У цей час не будуть застосовуватись будь-які штрафні санкції за невиконання або неповне виконання діючих кредитних договорів. Кредитні канікули для всіх клієнтів розпочнуться автоматично, для їх запровадження не потрібно звертатися до банку», — розповіла директор департаменту мікро-, малого та середнього бізнесу «Ощадбанку» Наталя Буткова-Вітвіцька.

Додається, що в свою чергу в «Укргазбанку» також були запроваджені кредитні канікули за всіма кредитними договорами та договорами фінансового лізингу строком на 2 місяці. Вони триватимуть з 01.03.2022 р. по 30.04.2022 р.

«Додатково в банку готові розглядати інші варіанти кредитних канікул в кожному окремому випадку», — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, деякі банки відмовляються кредитувати аграріїв з областей, де йдуть бойові дії. Зокрема такі випадки зафіксовані в Миколаївській, Харківській, Чернігівській та Київській областях.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus