Конгресмен зі США закликав допомогти Україні з коридорами для агроекспорту

Потрібно знайти шлях допомогти Україні організувати гуманітарний коридор, який дозволить перевозити продовольство морем до інших країн.

Про це заявив голова комітету внутрішніх правил Палати представників, учасник делегації Конгресу США до Києва Джим Макговерн на брифінгу в Жешуві (Польща) після візиту до України, пише «Укрінформ‎»‎.

«‎Ми також продовжимо фінансувати наші міжнародні організації, такі як Всесвітня продовольча програма, і нам потрібно знайти шлях допомогти Україні організувати гуманітарний коридор, який дозволить їм перевозити продовольство морем, щоб допомогти найбіднішим людям у світі»‎, — відмітив політик. 

За словами Джимі Макговерна, брутальна війна путіна б'є не лише по Україні, а й по найбільш вразливих у світі, оскільки Україна постачає пшеницю, кукурудзу, олію та багато іншого для країни по всьому світу, особливо до Африки та Близького Сходу. 

Політик також відзначив роль України в організаціях з надання допомоги, як Всесвітня продовольча програма ООН.

«Ця війна поширює голод по всьому світові. Вона націлена на поставки продовольства, що завдає великого болю всередині України та за її межами. Ціни на продукти харчування зростають, ціни на енергію зростають, і це ставить нас перед перспективою голоду» —  зазначив голова комітету внутрішніх правил Палати представників США.

За словами члена конгресу, американська делегація також спілкувалася з Президентом України Володимиром Зеленським про важливість постачання допомоги безпосередньо Україні таким чином, щоб він міг надавати потрібне нужденним: переселенцям, людям у зоні конфлікту, сім’ям в Україні та Польщі.

Нагадаємо, що Кабмін затвердив план заходів із забезпечення продовольчої безпеки в умовах війни.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus