Мінеральні добрива продовжують зростати в ціні — Рубан

За останній тиждень в Україні практично всі види мінеральних добрив здорожчали. Тільки амофос і КАС залишились на рівні цін минулого тижня. 

Таку думку висловив директор з маркетингу компанії «Українські мінеральні добрива» (UMF) Сергій Рубан в щотижневому огляді ринку добрив для Latifundist.com.

За словами експерта, амофос продовжує утримувати передові цінові позиції. Так, зараз його можна придбати за ціною в діапазоні від 37 до 44 тис. грн за т. Своєю чергою діамоній фосфат пропонують від 36 до 40 тис. грн за т. 

Карбамід, за словами директора UMF, пропонують в діапазоні від 32 до 34,5 тис. грн за т., що на 100-1000 грн більше, аніж тижнем раніше. 

За словами експерта, КАСи можна знайти за аналогічною ціною, як і тижнем раніше — 24-27 тис. грн за т. 

Експерт зауважив, що за останній тиждень мінімальний рівень цін на аміачну селітру. зріс і склав 26 тис. грн за тонну. Водночас максимальна ціна тонни селітри склала 28 тис. грн. 

Сергій Рубан наголосив, що ціни на рідкий аміак будуть відсутні. Причина — під час війни речовина становить підвищену небезпеку. 

Переглянути детальніший список можна нижче. 

Максимальна/мінімальна ціна на добрива станом на 7 травня

За словами експерта, наразі багато позицій добрив в Україну не постачаються. Продавці реалізують залишки продукції задля швидкого отримання прибутку. 

«Системно в Україні виготовляються лише селітра, карбамід, КАС і окремі види сульфату амонію. Фосфор їде не регулярно. Змінився його асортимент. Замість легко засвоюваних амоній фосфатів, збільшилась кількість кислоторозчинних кальцій фосфатів. Бо змінились напрямки поставок. А в Польщі часто працюють саме з TSP‎», — зазначає експерт. 

Нагадаємо, що вітчизняний виробник допоможе аграріям з браком добрив.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus