Україна отримає 25 тис. т бензину з польського резерву

Наступного тижня відбудеться поставка гуманітарної допомоги Україні у вигляді 25 тис. т бензину з польського резерву. 

Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки України на своїй сторінці у Facebook.

Перша віцепрем'єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила, що наразі Польща є важливим партнером України у подоланні паливної кризи. 

«На західний кордон припадає більшість шляхів імпорту нафтопродуктів. Тож наші країни активно працюють над збільшенням потужності прикордонних пунктів пропуску. Зокрема, вже створені окремі смуги для ввезення товарів стратегічного значення, серед яких і нафтопродукти», — зауважила Юлія Свириденко.

Додається, що в Україні відбувається щодобове зростання споживання пального. Так, середньодобовий продаж пального у березні становив 12,4 тис. т за добу, у квітні 9 тис. т, а наразі він становить 13,2 тис. т.

 

За словами Юлії Свириденко, мета уряду — збільшити постачання щонайменше до 15−16 тис. т на добу задля того, щоб оператори мали можливість наростити запаси ресурсу, що своєю чергою вплине на зменшення черг на АЗС.

Нагадаємо, що оперативний штаб при Кабінеті міністрів вирішив тимчасово відмовитися від державного регулювання цін на пальне — бензин та дизель та очікує граничну межу ціни на бензин 52 грн/л, дизпаливо — до 58 грн/л.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus