Виробничі компанії Прометей отримають кошти з пільгового кредиту в 60 млн грн для проведення посівної

Одна з найбільших зерноторгових компаній України ГК «Прометей» повідомила про підписання кредитної угоди про фінансування на суму 60 млн грн для проведення посівної кампанії у 2022 та поповнення оборотних коштів.

Про це повідомила пресслужба ГК «‎Прометей». ‎ 

Зазначається, що фінансова підтримка виробничих компаній була здійснена у рамках пільгової програми кредитування для підприємств малого та середнього бізнесу.

 

Відзначається, що за програмою фінансування сільськогосподарських підприємств першим спрацював давній фінансовий партнер ГК «Прометей», який надав ₴60 млн двом агропідприємствам. Ставка кредитування склала 0% на 6 місяців, та 5% у гривні до 12 місяців. Відповідний ліміт, у тому числі дозволить виробничим компаніям, які постраждали від нападу окупантів, провести та успішно завершити цього року посівну кампанію.

«‎Підтримка держави зараз дуже потрібна сільгоспвиробникам для проведення посівної в екстремально складний для країни час. Ми вдячні за сприяння в отриманні фінансування нашому надійному партнеру, який вже багато років поряд з нами. Ми високо цінуємо цю довіру та націлені на подальшу успішну співпрацю», — наголосила керівник сектору корпоративних фінансів ГК «Прометей» Ірина Івченко.

Читайте також: Самотні поля. Як забронювати працівника для польових робіт?

У компанії також зазначили, що на цю мить групою паралельно ведуться переговори щодо залучення фінансування під гарантії держави із низкою фінансових партнерів. Крім цього, у різних фінансових установах йде обговорення ліміту з лізингу автомобільного транспорту (тягачі MAN та Volvo з причепами Welton, Schmitz).

«‎Ми пишаємося тим, що у ці надзвичайно важкі часи ми відчуваємо підтримку як держави, так і наших фінансових партнерів, які роблять ці угоди можливими й дозволяють компанії «Прометей» повернутися до колишніх обсягів продажу та виробництва агрокультур», —  підсумували у компанії.

Нагадаємо, що ГК Прометей розробила комплексну програму підтримки мобілізованих співробітників.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus