Ветеринарні служби на польському кордоні запрацювали в цілодобовому режимі

Польща на пунктах пропуску «Ягодин-Дорогуск‎» та «Краковець-Корчева‎» запровадила‎ цілодобовий режим роботи ветеринарних служб. 

Про це розповіла в. о. голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко під час онлайн зустрічі на Trend&Hedge Club.

За її словами, протягом наступних декількох місяців з польської сторони буде збільшено штат ветеринарних інспекторів на всіх пунктах пропуску — як залізничних, так і наземних. 

«‎Цілодобовий режим роботи наших польських колег дасть можливість збільшити кількість оформлення вантажів на польсько-українському кордоні», — зауважила Ольга Шевченко.

Водночас, що стосується залізничних переходів, то за словами пані Шевченко, на сьогодні є певні послаблення, а саме: у випадку, якщо всі вагони з зерном в потязі оформлені як «‎один відправник — один отримувач», він оформлюється єдиним внутрішнім документом на переміщення. Тобто кожен вагон оформлювати окремо не потрібно.  ‎  

«‎За інформацією польської сторони, якщо раніше вони оформлювали 150 вантажів за день, то зараз ця кількість сягає близько 300 вантажів. Тобто майже у 2 рази», — акцентувала ‎в. о. голови Держпродспоживслужби.

Читайте також: «‎Суворий експорт 2022: як під час війни продати українське зерно та запобігти продовольчій катастрофі у світі?».‎ 

Вона додає, що єдине нарікання стосовно перетину кордону — це нерівномірність перевезення зерна та кормів залізницею через кордон з Польщею у нічний час — вантажі майже не йдуть. Ольга Шевченко висловила надію, що логістичні питання вирішаться найближчим часом. 

Нагадаємо, що між Україною та Польщею підписані домовленості про експорт українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus