Ми маємо повністю зруйновані три цехи ДВРЗ у Києві — член правління Укрзалізниці

Через обстріл росіянами, 5 червня, Дарницький вагоноремонтний завод втратив три цехи, але ремонт і виробництво вагонів тут спробують відновити у кооперації з іншими підприємствами галузі.

Про це заявив член правління «Укрзалізниці» Євген Шрамко, пише «‎Укрінформ». ‎ 

«Ми маємо повністю зруйновані три цехи, які відновленню не підлягають. З їх руйнуванням порушено весь технологічний ланцюжок, тож ми будемо налагоджувати кооперацію з іншими підприємствами «Укрзалізниці», щоб відновити тут ремонт та виробництво вагонів», — зауважив Євген Шрамко.

Він наголосив, що оцінювати збитки ДВРЗ на сьогодні зарано і конкретні цифри назвати не можна. Адже спочатку треба буде зробити паузу, щоб очистити завод від залишків ракет та вибухівки. Потім приступити до розбору завалів. 

«‎Проблема ж не тільки в тому, скільки ми маємо збитків. Навіть якби ми втратили один цех, то цим розірвано всю схему виробництва. Тому продукція цих цехів буде замінена кооперацією з іншими підприємствами, щоб якнайшвидше завод запрацював і щоб люди мали роботу» - зазначив Шрамко.

Водночас він нагадав, що атаки росіян на залізничну інфраструктуру тривають практично через день, тож цей напад оцінює як терористичний акт спрямований на руйнування цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, що у суботу, 4 червня, російські війська завдали ракетного удару по морському спеціалізованому порту «Ніка-Тера» в Миколаєві.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus