Цьогоріч банки профінансували посівну на понад 38 млрд грн

Задля проведення посівної українські аграрії загалом залучили 38,5 млрд грн. Скористались державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%» 18 078 аграріїв.

Про це пише пресслужба Мінагрополітики. 

Зазначається, що лідерами за обсягами виданих кредитів, зокрема під держгарантії, а також за кількістю аграріїв стали Кіровоградщина, Київщина, Вінниччина, Одещина, Дніпропетровщина. 

Повідомляється, що найбільше кредитів за програмою портфельних гарантій 80% надали державні банки. 

Перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький розповів, що у березні Кабмін розширив програму кредитування для аграріїв, аби гарантувати стабільне й успішне проходження посівної кампанії в Україні. 

«‎Завдяки пільговому кредитуванню аграрії змогли вчасно закупити паливно-мастильні матеріали, гербіциди, пестициди, виплатити зарплати своїм співробітникам. Тому один етап фактично пройдено, але попереду — не менш важливі періоди збору та реалізації врожаю. Тож Уряд і надалі працюватиме над тим, щоб аграрії були забезпечені доступним фінансування — це базова умова для їх розвитку та конкурентоздатності»‎, — підкреслив він.

Нагадаємо, що агрохімічна компанія Syngenta отримала позику в розмірі $4,5 млрд для розвитку бізнесу. Угоду вже встигли охрестити «‎найбільшою позикою Китаю та всієї Азії».‎

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus