Блокада експорту: росія замінувала порти Одеса та Очаків і річку Дніпро

У США є інформація про те, що Чорноморський флот рф отримав наказ блокувати українські порти Одеса та Очаків.

Про це пише The Guardian.

Посилаючись на офіційних осіб і розсекречені дані розвідки видання повідомляє, що військово-морський флот росії отримав наказ поставити міни в портах Одеси та Очакова і вже замінував річку Дніпро. Розвідка стверджує, що це — частина російської блокади експорту зерна, яка загрожує спровокувати глобальний голод.

«Ми можемо підтвердити, що, незважаючи на публічні заяви росії про те, що вона не мінує північно-західну частину Чорного моря, росія насправді розміщує міни в Чорному морі біля Очакова. У нас також є дані про те, що російські війська раніше замінували річку Дніпро»‎, — сказав офіційний представник США.

Читайте також: «Коридор для зерна» з українських портів, або Чергова пастка росіян»

Він також зазначив, що Україна постачає десяту частину світового експорту пшениці, і близько 95% цього експорту залишає країну через чорноморські порти.

«‎Зображення ясно показують, що російське вторгнення в Україну призвело до руйнування трьох елеваторів, а також конвеєрної системи, що завантажує зерно на судна. Через атаку росії експортні потужності зернового термінала скоротилися щонайменше на третину»‎, — сказав чиновник.

Наслідки російського ракетного удару 4 червня по другому найбільшому в Україні зерновому терміналу біля Миколаєва

Нагадаємо, що через війну Україна не має можливості експортувати зерно, і зараз для спрощення експорту необхідні «коридори солідарності‎»‎. 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus