Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ працюють на межі можливостей — голова морських портів України

Три діючи на даний час українські порти — Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ — працюють фактично на межі можливостей, і збільшити їх вантажообіг можливо лише шляхом середньо- та довгострокових рішень, зокрема, будівництва нових перевантажувальних комплексів.

Про це заявив заступник голови адміністрації морських портів України Дмитро Барінов, повідомляє «‎Укрінформ»‎.

За його словами, всього в Україні є 18 портів, 5 з них — було тимчасово окуповано у 2014 р., ще 4 — після початку повномасштабного вторгнення рф. Також 6 українських портів заблоковані з моря. 

«‎Всього працює 3 порти в дунайському напрямку, які у березні разом перевантажили 400 тис. т вантажів, здебільшого агропромислова продукція, а вже у травні — близько 1,3 млн т. У червні плануємо довести їх вантажообіг до 1,5 млн т», — зазначив він.

При цьому він нагадав, що до початку війни усі українські порти щомісячно відвантажували близько 5 млн тонн агропродукції.

«Тобто, теперішній вантажообіг — це менше, аніж третина того, що відвантажувалось до військових дій. Це неможливо порівнювати, блокада б’є по нас», — зазначив представник АМПУ.

Нагадаємо, що у Туреччині назвали термін запуску коридору для експорту українського зерна.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus