Прогноз виробництва зернових та олійних культур в Україні збільшено — УЗА

В цьому році Україна може отримати 69,4 млн т зернових та олійних з площі близько 19,1 млн га (попередній прогноз врожаю складав 66,5 млн т).

Про це повідомляє Українська зернова асоціація (УЗА).

Зазначається, що експорт з України при цьому може сягнути 31,5 млн т за умови суттєвого збільшення пропускної здатності переходів на кордонах України. В умовах нинішньої пропускної спроможності, Україна може розраховувати на обсяг близько 25-30 млн т у 2022/2023 МР.

«Загалом експорт зернових та олійних у 2022/2023 МР можна очікувати на зазначеному рівні, якщо Україна в умовах блокади чорноморських портів зможе збільшити пропускну здатність інших логістичних напрямків вдвічі, зокрема й залізничних переходів на кордонах з країнами ЄС‎»‎, — відмітили в УЗА.

Прогноз врожаю зернових та олійних у 2022 році від УЗА

Читайте також: «‎Війна закінчилась, чи скоро Україна поверне позиції на зерновому ринку? Прогнозуємо з професором з США»‎ 

Додається, що перехідні залишки з 2021/2022 маркетингового року склали близько 25,9 млн т, а у 2022/2023 МР за оптимістичними прогнозами можуть збільшитись до 36,6 млн т, а за песимістичними — близько 48 млн т.

Нагадаємо, що експерт розповів про вартість будівництва тимчасових модульних зерносховищ.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus