Стало відомо, як правильно збирати та вигідно продати смородину на заморозку

В Україні розпочався сезон збору смородини: як чорної, так і червоної. Наразі аграрії шукають варіанти, куди збути ягоди. Одним із них є здача на завод із заморозки ягід, овочів та фруктів Tevitta.

Про вимоги до здачі ягоди розповіла начальник відділу стандартизації та якості заводу Валентина Гуліна у черговому випуску проєкту «Академія Ягідництва», пише Kurkul.com.

В Україні смородину в промислових масштабах найбільше вирощують ягідники Волині, Тернопільщини та Хмельниччини.

«Ягода є дуже популярною в Україні. Основна частина готової продукції, яку ми випускаємо, реалізується на внутрішньому ринку. Експортується досить невелика частина. Із цих ягід виходять дуже смачні та кольорові компоти. Також вона використовується в кулінарії для різних начинок, для тортів. Ця ягода не менш популярна, ніж вишня», — розповіла Валентина Гуліна.

Як вона зазначила, на завод Tevitta вже почала надходити перша смородина.

«Декілька днів тому розпочали прийом та переробку ягоди. Наразі на завод надходять ранньостиглі сорти. Орієнтовно сезон смородини триватиме до кінця липня», — зазначила вона.

Як пояснила Валентина Гуліна, смородину на заводі приймають у пластмасових ящиках по 6-7 кг. Розмір ягоди не є важливим. Водночас не допускаються комахи у ягодах.

«Ні комашок, ні захворювання не допускається. Ягода повинна бути чиста, однорідна, дозріла. Недозрілої допускається до 5-7%, зеленої — до 3%», — пояснила Валентина Гуліна.

Процес заморозки смородини відрізняється від вишні. Деталі дивіться у відео.

Завод із заморозки ягід, овочів та фруктів бренду Tevitta приймає на заморозку сезонні ягоди з усієї України та під час сезону працює 24/7. Точки збору знаходяться в центральному та західному регіоні:

  • Вінницька обл. — м. Жмеринка, м. Бар, с. Миронівка (Ямпільського р-ну);
  • Черкаська обл. — м. Шпола;
  • Львівська обл. — м. Львів.

Або можна залишити заявку на сайті.

Менеджер центральної України — Владислав, тел.: (067) 233-26-63; західної — Андрій, тел.: (067) 380-45-87

Нагадаємо, що експерт розповів, як заробити на здачі вишень на заморозку.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus