Аналітики відмічають здорожчання пшениці нового врожаю

Цього тижня в більшості регіонів України фіксується поступове подорожчання пшениці нового врожаю.

Про це пише «‎АПК-Інформ».‎ 

Відмічається, що вказана цінова ситуація зумовлена передусім валютним фактором, зокрема поступовим зростанням курсу долара США на готівковому ринку протягом більшої частини тижня та підвищенням Нацбанком України офіційного курсу вказаної валюти відносно гривні на 25%. 

 

Аналітики зауважили, що підтримку цінам надавало стримування продажу зерна нового врожаю аграріями, які не бажали реалізувати зернову за поточними цінами, що, за їх оцінками, вже знизилися нижче рівня її собівартості, на тлі втрати частини врожаю в полях і зерносховищах через ворожі обстріли сільгосппідприємств. 

«Однак тиск на ціни продовжували чинити велика кількість пропозиції пшениці урожаю 2021 р., невисокий попит переробників через складнощі з реалізацією готової продукції, подальше просування збиральної кампанії, а також обмежені експортні можливості‎»‎, — коментують аналітики.  

Читайте також: «Виробництво пшениці падає, площі під олійними культурами ростуть. Розповідаємо, що відбувається на агроринку ЄС‎»‎ 

Додається, що станом на 21 липня більшість переробників озвучують ціни попиту на пшеницю 2 і 3 класу в діапазоні 2800-4000 грн/т і 2700-3900 грн/т СРТ, що вище показників кінця минулого тижня на 100-200 грн/т.

Нагадаємо, що експерт розповів, чому ціни на зерно впали у 2-2,5 раза, а вартість борошна — лише на 30-40%.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus