АГРОТРЕЙД змінить структуру посіву у 2023 році: акцент на озимий ріпак

Озимим ріпаком планується засіяти понад 15 тис. га, що вдвічі більше ніж було минулого року.

Про це повідомила пресслужба «‎АГРОТРЕЙД».‎ 

Відмічається, що сівба озимого ріпаку відбувається у Чернігівській, Сумській та Харківській областях.

«Збільшуючи площу посіву ріпаку, компанія зменшує обсяги посіву пшениці. Наразі це економічно-доцільніше, адже через проблеми з експортом, які виникли в результаті війни, пшениця стала менш рентабельною культурою», — пояснює директор агропромислового департаменту «‎АГРОТРЕЙД» Олександр Овсяник.

За словами агронома, наразі в усіх трьох регіонах сприятливі погодні умови для сівби, у ґрунті вдосталь вологи, тому в агрохолдингу сподіваються отримати гарні сходи. 

Водночас в «‎АГРОТРЕЙД» зауважили, що в Харківській області компанія влаштує полігон випробування ріпаку, де на різних ділянках агрономи будуть використовувати різні технології вирощування. Посів ріпаку планується завершити до 20 серпня.

Нагадаємо, що в Одеській області завершилась збиральна кампанія ранніх зернових культур. Зібрано понад 2,5 млн т зернових та зернобобових культур.

 

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus