Материнська компанія агрохолдингу Агротон‎ повідомила про захоплення активів в Луганській області

російська «‎Фірма Агрокомплекс ім. Н.І. Ткачова»‎ 21 травня «‎заарештувала»‎ всі активи Agroton Public Limited, материнської компанії українського агрохолдингу «Агротон‎»‎розташовані в Луганській області.

Про це йдеться у заяві українського холдингу на Варшавській фондовій біржі.

«Керівництво Agroton Public Limited звернулося до правоохоронних органів із запитом дати правову оцінку та притягнути до відповідальності осіб, які брали участь у захопленні активів компані‎ї»‎, — зазначається у повідомленні.

Варто додати, що раніше голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай зазначав, що два найпотужніші підприємства регіону — «НІБУЛОН‎»‎ та «Агротон‎» — майже завершили збирання врожаю, проте близько 70 тис. т зерна нового врожаю вивезло російське підприємство.

Читайте також: «‎Закупкою зерна на Херсонщині керують ростовські вірмени, або Як Латифундист зерновози в оренду здавав»‎ 

За інформацією ЗМІ, основним акціонером «‎Фірма Агрокомплекс ім. Н.І. Ткачова»‎ є колишній глава Кубані та керівник мінсільгоспу росії Олександр Ткачов, йому належить 77,5% акцій компанії.

«‎Під час роботи чиновником Ткачов не згадувався в опублікованих офіційних документах компанії, а агрокомплекс‎ своїх бенефіціарів не розкривав. У 2018 році він не увійшов до нового складу уряду рф, після чого був обраний головою ради директорів агрокомплексу та став контролюючим власником компанії. Ткачов з 2014 року перебуває у санкційному списку Євросоюзу», — відмітили у Бізнес Цензор.‎

Нагадаємо, що «Агротон‎»‎ працює на ринку України з 1992 року та спеціалізується на вирощуванні зернових та олійних культур, виробництві та реалізації продукції тваринництва. Земельний банк холдингу до повномасштабного російського вторгнення становив близько 110 тис. га у Луганській та Харківській областях. Групі належить дві птахофабрики у Луганській області.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus