Індія підвищує оцінку виробництва пшениці, але місцеві трейдери скептичні в прогнозах

Індія підвищила оцінку виробництва пшениці в середу, незважаючи на те, що інші прогнозисти та трейдери зменшували обсяги виробництва через спеку, пише Reuters

Країна зібрала 106,84 млн тонн пшениці в 2022 році, що трохи перевищує попередню оцінку в 106,41 млн тонн, згідно з останньою оцінкою міністерства сільського господарства.

При цьому Міністерство сільського господарства США прогнозували виробництво в Індії до 99 млн тонн, а трейдери оцінили, що виробництво через спеку впало до 95 млн тонн.

Місцеві ціни на пшеницю в середу підскочили до рекордних 24 309 індійських рупій ($306) за тонну. Це майже на 15% більше порівняно з нещодавніми мінімумами. Останні відбулися після несподіваної заборони уряду на експорт 14 травня. Тоді, як пише видання, ембарго поклало край надії на те, що Індія зможе заповнити прогалину на ринку, утворену через відсутність українського зерна.

Читати по темі: «Українська рана» на ринку пшениці. Хто замінить нас на ринках Близького Сходу та Африки?

Зменшення урядових закупівель пшениці та зростання місцевих цін свідчать про різке падіння виробництва, цитує видання трейдера глобальної торгової компанії з Мумбаї.

«Дуже важко повірити в урядову цифру 106,84 мільйона тонн. Виробництво може становити близько 95 мільйонів тонн», — сказав він.

Reuters звертає увагу, що закупівлі пшениці в Індії впали на 57% порівняно з минулим роком до 18,8 млн тонн.

Південноазіатська країна може скасувати 40% мито на імпорт пшениці та обмежити запаси, щоб спробувати знизити рекордно високі внутрішні ціни, заявили минулого тижня представники уряду.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus