БЕБ заарештував найбільшого виробника напівфабрикатів Єрмоліно, що належить росіянину

Співробітники Бюро економічної безпеки України (БЕБ) викрили в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах підприємство, яке є одним із найбільших виробників напівфабрикатів на території країни.

Джерело: БЕБ

Під час досудового розслідування встановлено, що бенефіціарним власником активу є громадянин рф, повідомляється на сайті бюро в середу.

Водночас за даними, отриманими агентством Інтерфакс від джерела в правоохоронних органах, йдеться про виробника м'ясних напівфабрикатів під ТМ «Єрмоліно», розташованого в Дніпропетровській області, та його власника Іллю Алєксандрова  — громадянина рф і Мальти.

«Слідство встановило, що службові особи компанії, що є великим платником податків, протягом 2019-2021 рр. здійснювали перерахування коштів на транзитно-конвертаційну групу з метою переведення їх у готівку та без фактичного проведення зазначених операцій. Унаслідок таких дій компанія ухилилася від сплати податків на суму 150 млн грн», — зазначає БЕБ у повідомленні.

Також бюро повідомило про арешт корпоративних прав і нерухомості, що належать Алєксандрову, загальною вартістю понад 350 млн грн. Вирішується питання про передачу арештованого майна в управління Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

За даними Єдиного держреєстру юридичних осіб та фізосіб-підприємців, у виробництві та реалізації заморожених напівфабрикатів під ТМ «Єрмоліно» беруть участь такі юридичні особи: ТОВ «Ромєрм» (с. Чумаки Дніпропетровської обл.) зі статутним капіталом 252,88 млн грн, ТОВ «Київ-Торг» (Київ, 10 тис. грн) та ТОВ «Дніпро-Вендор» (Дніпро, 10 тис. грн).

Виробництво харчової продукції під ТМ «Єрмоліно» збудовано у 2008 році на заводі у Дніпропетровській області, яким керує юрособа «Ромєрм». Підприємство виробляє широкий асортимент заморожених напівфабрикатів — пельмені, хінкалі, вареники, млинці, бендерки, котлети тощо.

За даними Єдиного держреєстру, 70% у статутному капіталі «Ромєрм» належить Алєксандрову і 30% — швейцарському АТ «ЕБР Фінанцхолдінг АГ» (EBR Finanzholding AG). 

Нагадаємо, що раніше було заарештовано та передано в АРМА активи російської компанії «Юпітер 9 Агросервіс» на загальну суму понад 150 млн грн.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus