Компанія ТАС Агро завершила збір ранніх зернових

Агрохолдинг «ТАС Агро» завершив збір ранніх зернових культур.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Цьогоріч у компанії «ТАС Агро» озимі культури вирощувалися на площі понад 16 тис. га. Із них під озимим ріпаком було — 3,4 тис. га, озима пшениця розміщувалася на площі 12,6 тис. га.

«Урожайність озимої пшениці становила від 3,6т/га в Південних регіонах до 6,2 т/га на Чернігівщині (середня 4,9 т/га). Озимий ріпак зібрали із середнім показником 3,6 т/га, кращі показники отримано в Північному кластері 4,2 т/га», — розповів Віктор Белкот, директор з виробництва «ТАС Агро».

На жнивах було задіяно близько 50 одиниць зернозбиральної техніки. Із них 10 комбайнів «ТАС Агро» і близько 40 одиниць орендованих.

«Жнива цього року були дещо ускладнені надмірними опадами під час збирання на Чернігівщині і Київщині. Це призвело до подовження терміну збиральних робіт. Проте, нам вдалося завершити збір у оптимальні строки», — зазначив Віктор Белкот.

Нагадаємо, що Іван Чайківський, народний депутат, засновник компанії «Агропродсервіс», закликає створити на західних кордонах «зелений коридор» для експорту ріпаку.

Дізнавайтесь першими найсвіжіші новини агробізнесу України на нашій сторінці в Facebook, каналі у Telegram, підписуйтесь на нас у Instagram або на нашу розсилку.

Виконано за допомогоюDisqus